Geslaagde avond voor belangstellenden

Op woensdag 10 april 2019 organiseerden de gemengde vrijmetselaarsloges La Liberté Delft en Corona Den Haag een avond voor belangstellenden in het Delfts Logegebouw aan de Choorstraat. In deze Loges werken vrouwen en mannen in volledige gelijkwaardigheid samen.

Na een ontvangst met koffie of thee werd een programma aangeboden in de grote zaal van het gebouw. Daarbij werd een "rituale" werkvorm gebruikt die aansluit bij de normale werkwijze in de Loge. Licht en donker, proza en poëzie alsook muziek speelden belangrijke rollen.

Binnen het "rituaal" werde plaats ingeruimd voor een korte inleiding over het ontstaan van de vrijmetselarij in het algemeen en de gemengde vrijmetselarij en de Loges in het bijzonder. Verder waren er er bijdragen van leden over hun persoonlijke keuzes voor de gemengde vrijmetselarij. Ook was er gelegenheid voor het stellen van vragen. Na afsluiting van het formele gedeelte kon er onder het genot van een drankje worden nagepraat met leden van de Loges.

De illustratie toont het glas-in-lood raam met enkele vrijmetselaarssymbolen boven de ingang van het Logegebouw in de Choorstraat, Delft.