Open deuren tijdens Open Monumentendag en daarna

Ook tijdens de komende Open Monumentendag, dit jaar op zaterdag 10 september a.s., ontvangen weer veel vrijmetselaarsloges mensen die geïnteresseerd zijn in hun vaak bijzondere gebouwen, en misschien ook in wat daar gedaan wordt. Dat geldt ook voor het logegebouw aan de Choorstraat 16a, 2611 JG Delft. Daar wordt de ontvangst verzorgd door de daar werkende loges, waaronder onze loge La Liberté. In Den Haag blijft het logegebouw helaas gesloten. Bent u toch geïnteresseerd in onze Haagse zusterloge Loge Plato? Neem dan contact op voor een vrijblijvend (telefoon)gesprek.

Het volgende werkjaar staat weer in de steigers. Fysieke bijeenkomsten zullen een belangrijk deel van het programma uitmaken, met name rond rituele momenten zoals inwijdingen, plus voor ons bijzondere momenten in het jaar zoals zonnewendes en equinoxen. Maar wij zullen ook doorgaan met bijeenkomsten via ZOOM. Een nieuwe ontwikkeling.

De COVID periode heeft ons de voordelen geleerd van ZOOM-zittingen, waarbij het voor leden van andere loges, en zelfs van andere gerenommeerde Ordes, heel makkelijk is om aan te schuiven. Daarom zal onze loge ook via ZOOM blijven werken, met name bij avonden over inhoudelijke thema's.

Voor alle betrokkenen is een belangrijk voordeel dat er niet fysiek gereisd hoeft te worden. Dat is extra belangrijk voor vrijmetselaren met reisbeperkingen door gezondheidsproblemen of zij die op grote afstand van een (Nederlandstalige) gemengde loge wonen, zoals in het buitenland. Zulke vrijmetselaren van elders kunnen incidenteel of regelmatig via ZOOM bij ons "visiteren". Maar als dat bevalt is het ook denkbaar dat zij zich aan ons verbinden via een soort internet-lidmaatschap.

Ook voor de loge kent dit ZOOM model een groot voordeel. Immers, door de vele on-line visiteurs wordt het gesprek in de loge verrijkt met nieuwe geluiden.

Tenslotte willen we ook vaker onze digitale deuren openen voor niet-vrijmetselaren. Daartoe zal een deel van de thema-avonden een open karakter krijgen, zodat iedere in het thema geïnteresseerde via ZOOM kan aanschuiven.

Benieuwd of Vrijmetselarij iets voor u is? Of geïnteresseerd in af en toe dan wel regelmatig bij ons aanschuiven, fysiek of via ZOOM, als vrijmetselaar of niet-vrijmetselaar? Bekijk onze website en  neem vrijblijvend contact op.

bron illustratie RGLB