Winterzonnewende 2023

Rond de Winterzonnewende, dit jaar op 22 december om 4.27 uur precies, lijkt het alsof de zon in haar neerwaartse baan een paar dagen stil staat, om daarna weer te klimmen. Op dat magisch moment van stilstand is het goed om zelf ook even stil te staan, en na te denken over de cyclus van het leven: alles wat was, is en nog komen gaat.

Nadenken gaat in dit jaargetij gemakkelijker. Het licht is zacht. De natuur is stil en ontdaan van levendige kleuren, geuren en geluiden. Nu kunnen onze fysieke zintuigen makkelijker tot rust komen. Onze innerlijke zintuigen krijgen daardoor meer de ruimte. 

Via technieken als concentratie, meditatie en visualisatie kunnen we in onszelf keren. Waar we, vanuit een hoger bewustzijn, een wereld van licht en belofte kunnen her-ontdekken. En inspiratie kunnen vinden om te proberen de toekomst te verbeteren, te beginnen bij onszelf.

Moge de verstilling van de Winterzonnewende van 2023 ons inspireren tot inkeer, misschien zelfs ommekeer richting vernieuwing, hoop en vrede.

bron illustratie flowtastic.be