Franse Tafelloge bij Loge La Liberté

Op 8 januari 2020 organiseert de gemengde Loge La Liberté uit Delft, in samenwerking met zusterloge Corona uit Den Haag, een bijzondere zitting in het Delftse Logegebouw aan de Choorstraat.

Dan zal, naast de viering van de start van het nieuwe kalenderjaar 6020 (maçonnieke aanduiding), een formele tafelloge gehouden worden. Het bijzondere rituaal, dat in het Nederlands wordt uitgevoerd, is in lijn met het Banquet Annuel uit de Franse Rite Moderne. Voor het rituaal werd geput uit de oudste beschikbare bronnen van eind 18e en begin 19e eeuw plus de bij het Grand Orient de France gebruikte actuele versie. Het bevat voor vele vrijmetselaren waarschijnlijk, naast herkenning, verrassende elementen die afwijken van die van de meer algemeen bekende Schotse ritus.

Voorafgaand aan de maaltijd zal een korte instructie worden gegeven over de eigen-aardigheden van dit rituaal. Verder is er ruimte voor creatieve bijdragen vanuit de aanwezige Loges.

Voor deze Tafelloge, waarvoor een eigen bijdrage van € 25 geldt, zijn vrijmetselaars van alle gerenommeerde maçonnieke obediënties van harte uitgenodigd. Zij kunnen hun wens tot visiteren kenbaar maken door middel van een mail aan de secretaris van de Loge via mailadres secretaris@loge-laliberte.nl.