De Franse Rite: Een samensmelting van traditie en verlichting


Onze loge werkt met de Franse of Moderne Ritus. Dit rituaal verweeft op elegante wijze de beste elementen van de Engelse en Franse traditie met de intellectuele invloed van de Verlichting. 

Deze vrijmetselaarstraditie legt de nadruk op rationeel denken. Net als andere tradities van de Vrijmetselarij wordt de Franse Rite gedefinieerd door unieke graden en ceremonies, minder in aantal dan elders maar net zo inspirerend. Er zijn symbolische, filosofische en ridderlijke graden, ontworpen om te inspireren tot reflectie en zelfverbetering.

De focus van de Franse Rite ligt op rede, vrijheid, gelijkheid en broederschap. Principes die centraal staan in de rituelen en die de idealen van de Verlichting weerspiegelen. De toewijding van de Franse Rite aan deze moderne, sociale waarden onderscheidt haar van andere vrijmetselaarstakken en onderstreept haar relevantie vandaag de dag.

Misschien komen het rationalisme van de Franse Rite overeen met jouw overtuigingen. Zijn de waarden van vrijheid, gelijkheid en broederschap belangrijk in jouw dagelijks leven en jouw bijdragen aan maatschappelijke vooruitgang. Misschien is dan deze vorm van Vrijmetselarij iets voor jou.

Om dat uit te zoeken kun je vrijblijvend contact opnemen met de loge via het contactformulier hiernaast.

Deze blog is geïnspireerd door een post op facebook. De illustratie toont een moderne logeruimte in het gebouw van het GrootOosten van Frankrijk in Parijs.